Vi har ingen puddelkull nå

Vi har for tiden et kull med Flat coated retriever. Se siden for Flat coated retrievere her. 

Hvordan er det å kjøpe valp hos oss. Les litt lenger ned på siden her.

Valp fra Kennel Vida Alegre

Hva betyr det å få en valp fra Kennel Vida Alegre, hvilke forventninger har vi til våre valpekjøpere og hva kan dere forvente av oss. 

For å kunne kjøpe en valp fra oss er det viktig med tillitt. Vi må føle oss  trygge på at valpen får et godt hjem hos noen som er villig til å gi hunden det den trenger, ikke bare i valpetiden, men i mange år fremover. Uansett hva man skal bruke en hund til, så er den først og fremst et familiemedlem og skal ha en viktig plass i hjemmet. 

De første ukene i valpenes liv ønsker vi at mor får minst mulig forstyrrelser. Da ønsker vi ikke besøk. Når de er 4 uker er det klart for valpene å utforske verden sammen med mor. Da ønsker vi at valpene har mye kontakt med mennesker og andre nye ting og hendelser, og dette er en fin tid å komme på besøk. 

Alle våre valpekjøpere må komme på besøk. Dette for at vi skal kunne snakke sammen og bli kjent med hverandre. Det er også hensiktsmessig for deg som valpekjøper. Det er viktig at dere ser hvor valpen kommer fra, og hva slags lynne mor til valpene har. Det er hun som først og fremst preger valpen som du vurderer å kjøpe. 

Noen valpekjøpere kommer en gang før valpen hentes, mens andre er så ivrige at de kommer flere. Det er helt greit for oss. Vi synes det bare er hyggelig at valpekjøpere viser interesse. For de som skal ha seg en puddel og ikke har erfaring med pelsstell, så ønsker vi at de kommer på besøk og er med på at en av de voksne hundene blir stelt før de henter valpen. I tillegg steller vi valpen når valpen blir hentet slik at man får sett og lært litt da også. 

Når man skal hente valpen tar vi oss god tid. Vi setter oss ned og går gjennom kontrakten og hvilke behov valpen har den første tiden. Dere får med dere et teppe som mor har ligget på, ormkur og diverse småting som kan være hendig i tillegg til litt mat. Når dere skal dra herfra må dere ha et bur i bilen, da det er påbudt å sikre hund i bil i Norge. 

Dagen etter at dere har fått valpen i hus ringer jeg dere og hører hvordan det går. Da kan dere stille spørsmål om det er noe dere lurer på. En uke senere ringer jeg en gang til for å høre hvordan det går. Etter dette er det dere som må ta initiativ til kontakt. Vi er bare en melding eller telefon unna. Dersom vi ikke tar telefonen, så send en melding og vi ringer så fort vi kan. Noen valpekjøpere velger å sende bilder og meldinger innimellom for å fortelle hvordan det går, og det gleder oss stort. 

For flatcoated retrieverne har vi et krav om at de skal røntges for HD og AD innen 1,5 år. Dersom de ønsker å prøve seg på utstilling, så kan man spørre om hjelp til klipp, så skal vi gjøre så godt vi kan. 

For pudlene så tilbyr vi seks måneder gratis pelsstell. Dersom man benytter seg av dette, så er meningen at man skal delta selv også, slik at man bruker denne tiden til å få opplæring. 

Noen ganger skjer det ting i livet vårt som gjør at vi ikke kan beholde hunden til tross for at man ønsker det. Vi ønsker å vite hva som skjer med hundene fra vårt oppdrett og forventer derfor at dersom hunden skal selges eller omplasseres at vi får beskjed om dette. Dersom man trenger hjelp til dette, så skal vi gjøre vårt beste for en god løsning. 

Kennel Vida Alegre har en facebook-gruppe, som man kan melde seg inn i, og der kan man dele både bilder og hendelser. Der legger vi også ut informasjon om for eksempel sykdommer som vi hører at noen har fått eller tips om vi finner noen gode lenker. Dersom du er nysgjerrig, er det bare å be om medlemskap der uansett om du har valp fra oss eller ikke. 

Skulle du lure på noe, så ikke nøl med å ta kontakt. 

Del denne siden